Pyetjet e bëra më shpesh

Sa kohë duhet të regjistroheni nën flamurin e Belgjikës?

Nëse i gjithë dokumentacioni është furnizuar, do të duhen rreth 2 deri në 6 javë për t'u regjistruar. Nëse jeni me nxitim, ne mund ta regjistrojmë varkën tuaj përkohësisht nën flamurin Hollandez brenda 3-5 ditëve, ju lutemi shikoni faqen tonë www.dutchyachtregistration.com Për vendndodhjen që ju duhet të keni dokumentin e regjistrimit në Belgjikë për të marrë shenjën e thirrjes, prandaj ne mund të aplikojë vetëm për licencën e regjistrit, pasi të jetë marrë regjistrimi në Belgjikë. Licenca e shifrës zgjat rreth 4 -6 javë.

Cilat janë ndryshimet midis Flamurit Hollandez dhe Belgjikë?

 1. Flamuri Hollandez është i vlefshëm vetëm në ujërat e BE-së dhe flamuri i Belgjikës është i vlefshëm në të gjithë botën
 2. Flamuri Hollandez mund të merret brenda 5 ditësh dhe nuk ka nevojë për prova për anulimin e regjistrit të mëparshëm të flamurit. Flamuri i Belgjikës merret brenda 2 deri në 6 javë
 3. Nuk ka taksë regjistrimi në flamurin Hollandez, në Belgjikë ekziston një taksë regjistrimi një herë në varësi të moshës së anijes (shiko tabelën më poshtë)
 4. Flamuri Hollandez vlen për 2 vjet, Flamuri i Belgjikës është i vlefshëm për 5 vjet

Cilat janë detyrimet e mia nën Flamurin e Belgjikës

 1. Ngrini flamurin kombëtar të Belgjikës
 2. Ngrini flamurin e mirësjelljes së vendit ku po lundroni
 3. Shënoni emrin e varkës tuaj dhe portën e shtëpisë me shkronja në anën e pasme të anijes ose anët nëse nuk ka hapësirë
 4. Regjistri i Flamurit të Belgjikës duhet të rinovohet çdo 5 vjet
 5. Jetë aktual me pagesat tuaja tatimore (TVSH, taksat lokale, etj.)
 6. Të gjitha rregullat detare lokale ende zbatohen, shpejtësia, zonat e lundrimit etj.

Nuk jam evropian.

 1. Ne kemi krijuar një Mbretëri të Bashkuar LTD. për ju në 24 orë. Kjo LTD është në pronësi të jush, por gjithashtu mund të ketë pronarë shtesë nëse është e nevojshme. Kostoja totale për krijimin e LTD. është 300,00 Euro dhe pas kësaj 249 Euro në vit. Si LTD. përdoret vetëm për të poseduar një varkë që nuk do të keni nevojë të paguani ndonjë taksë ose të bëni ndonjë regjistrim qeveritar.
 2. Pas 24 orësh, LTD është krijuar dhe më pas ju bëni një faturë të re shitje në emrin e UK LTD tuaj.
 3. Pastaj do ta regjistrojmë ICP për 399,00 EUR në UK UK. si pronar i anijes dhe ju do të merrni regjistrimin tuaj të flamurit të Belgjikës përafërsisht. 2/6 javë më vonë.
  * Regjistrimi në Mbretërinë e Bashkuar shpk
  * E vlefshme në të gjithë botën
  * Shpejtuar shërbimin 2/6 javë
  * DHL korrier brenda natës

Ku duhet ta vendos emrin e varkës?

Ju duhet të pikturoni ose ngjisni emrin e varkës dhe portin e shtëpisë në anën e portit (mbrapa) të anijes tuaj. Madhësia minimale për shkronjat e emrit është 10cm, nuk ka asnjë minimum për emrin e homeport.

A duhet të paguaj TVSH-në?

Po, TVSH është një taksë evropiane dhe lundrimi nën një flamur tjetër nuk ju përjashton nga pagesa e TVSH-së. Nëse blini një varkë të re, ajo duhet të tregohet në faturën e shitjes, nëse blini dorën e dytë, TVSH-ja duhet të ishte paguar nga pronari i mëparshëm. Kërkoni prova të kësaj pagese të TVSH-së kur bleni varkën.

Për banorët spanjollë dhe shtetasit spanjollë, a duhet të paguaj "Impuestos sobre Determinados Medios de Transporte"?

Përgjigja e lehtë është po, por varet. Ligji thotë se çdo banor në Spanjë duhet të paguajë këtë taksë, në mënyrë të pavarur nga vendi ku është regjistruar varka.

 • Nëse varka ishte regjistruar më parë në Spanjë dhe kishte paguar taksën, merrni provën e kësaj pagese. Ju nuk duhet të paguani përsëri këtë taksë, kjo është vetëm për shkak se një herë në një anije.
 • Por në shumicën e rasteve të tjera kjo taksë do të duhet të paguhet. Kontrolloni me zyrën tuaj të taksave lokale në Spanjë.

Sa është taksa e regjistrimit në Belgjikë?

Kjo është një taksë një herë, në radhë të parë që regjistri i paguhet drejtpërdrejt Ministrisë së Financave të Belgjikës sipas kërkesës dhe kjo varet nga mosha dhe gjatësia e varkës, për shembull për anije nën 7,5 metra 0 EUR e saj. Për anije më të vjetra se 10 vjet dhe mbi 7,5 metra ajo fillon nga 61.50 EUR deri në një maksimum për anije të reja 2478 EUR.

Vite moshe sasi
<1 2478,00 Euro
> 1 2230,20 Euro
> 2 1982,40 Euro
> 3 1734,60 Euro
> 4 1486.80 Euro
> 5 1239,00 Euro
> 6 991,20 Euro
> 7 743,40 Euro
> 8 495,60 Euro
> 9 247,80 Euro
> 10 61,50 Euro

Documentsfarë dokumentesh janë të nevojshme për t'u regjistruar nën Flamurin e Belgjikës

1) Vërtetim / Certifikatë e kombësisë dhe vendbanimit
2) Kopjimi i pasaportës ose kartës së identitetit kombëtar
3) Kopja e provës së pronësisë së anijes tuaj (Faturë, faturë shitje, akt noterial ...)
4) Anulimi i flamurit tuaj të mëparshëm (nëse aplikohet)
5) Një kopje e deklaratës EC të konformitetit për anijet e ndërtuara pas vitit 1998 dhe për motorët e ndërtuar pas vitit 2006
6) Fotografi:
a) Një pamje e anës së anijes, ose jetski,
b) Një figurë e numrit HIN, ose numrit të bykut
c) Një fotografi e pllakës CE të varkës
d) Një fotografi të numrit serik të motorit (ave) nëse është e aplikueshme
7) Formulari në internet i mbushur saktë

Për varkat e importuara: Kopjimi i deklaratës së KE të konformitetit Dëshmi / Certifikata e pagesës së TVSH-së së BE-së

Për varka për ndërtimin e shtëpive: Faturat e elementeve kryesorë të anijes, si byk, direk, motor, .. Një raport sigurimi Deklaratë / deklaratë në frëngjisht / holandisht se ju jeni ndërtuesi, duke deklaruar modelin e varkës, kohën e ndërtimit me fillimin dhe data e mbarimit, adresa e vendndodhjes së ndërtimit dhe një referencë vizatimi.

Pajisjet e sigurisë të kërkuara në bord

 • Pajisjet e Shpëtimit

  • Jelek jete / xhakete: nje per person ne bord
  • Ndërtimi i dritës, në rast të funksionimit të natës
  • Sinjalet efektive të shqetësimit, përfshirë flakët
 • Instrumente Detare

  • Busull magnetik
  • Dritat e lundrimit
  • Boat e barkës dhe tingulli i thellësisë manuale
 • Pajisjet e armatimit

  • Spirancë, çekiç dhe goditje varke
  • Pompë bilge ose përmbaruesi
  • Numri i mjaftueshëm i farave me oarlocks
  • Minimumi prej 20 m litar për operacione të zakonshme
  • Pishtar elektrik i papërshkueshëm nga uji që lejon të japë sinjale të lehta
  • Zjarrfikës (për motoçikleta)
  • Komplet me vela të plotë (për anijet me vela)
 • Kompleti i Ndihmës së Parë

  • Kuti i papërshkueshëm nga uji me fashë të nevojshme dhe produkte të tjerë të zakonshëm farmaceutikë
biseda më e mirë live